Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Atıksu Debi Ölçümü

Atıksu Debi Ölçümü

Toplama ile arıtma sistemlerinin hazırlanması sırasında bir takım ölçümler gerçekleşir. Özellikle de debi ölçümlerinin eksiksiz bir şekilde yapılması üzerine çalışmalara yön verilir. Atıksu ölçümü için çoğu zaman son teknoloji cihazlar ele alınır. Bunun kadar nüfustan su sarfiyatına kadar pek çok husus üzerine durulur.

Atıksu Debi Ölçümünün Faydaları

Atıksu debi ölçümü çoğu alana etki eden son derece faydalı bir uygulamadır. Örneğin ölçüm ile kimyasal maddelerin belirlenmesi esas alınır. Günlük kimyasalın değeri dikkate alınır ve gerekli önlemler alınır. Bunun gibi:

  • Sisteme girecek havanın değeri de debiye göre belirlenir.
  • Çamur devrinin tespiti dikkate alınır.

Aynı zamanda bazı tesisler büyüme yoluna geçtiği zaman sıvı debi ölçümü kayıtları dikkate alınır. Düzenli ölçümlere karşı tesisin kayıtları dikkate alınır ve uygulamalara geçilir. Bunun gibi yağmur suyunun katkısı ve gerekli önlemler de ele alınmakta. Her birine ölçümler üzerine karar verilmektedir.

Atıksu Debi Ölçüm Yerleri

Atıksu debi ölçümü alanında uzman olanlar yerleştirilmesinde tüm hususları dikkate alır. Örneğin kanal üstü atıksu ölçümü açısından önemli bir yere sahiptir. Bunun gibi arıtma tesislerinin de sıklıkla ölçümü gerçekleşir.

Çubuk ızgaralar ölçüme dair ele alınır. Aynı zamanda kontrol bacası üzerinden ölçümlere yer verilir. Görüldüğü üzere debi ölçümü açısından ele alınan birkaç alan bulunuyor. Her birine en uygun şekilde yerleştirilen ölçüm cihazlarından sonuç alınabilir.

Atıksu Debi Ölçüm Yöntemleri

Atıksu uygulamaları adına çeşitli cihazlara yer verilir ve farklı yöntemler üzerinden hesaplamalara geçilir. Öyle ki debimetrelerin uygulama alanlarına göre tercih edilmesine özen gösterilir. Bunun için:

  • Alan hızı ve ultrasnik olarak ayrı debimetrelere yer verilir.
  • Elektromanyetik veya radar sistemleri dikkate alınır.

Her bir ölçüm cihazının sistemlere ve son teknolojiye uygun olmasına özen gösterilir. Bunun gibi açık kanal, tam boru veya kısmi boru ölçümlerine ilişkin ayrı ölçüm cihazlarına yer verilir. Bunun için kullanım alanı detaylarına başvurulur ve en uygun cihazlar üzerinden hesaplamalara geçilir. Öyle ki atıksu debi ölçümü için kullanılan cihazlardan hava basıncı ve sıvı akışı gibi çoğu hususa değinilir. Her birinin de ayrı ayrı hesaplanmasına özen gösterilir.

Atıksu Ölçümü Neden Yapılır?

Atıksu debi ölçümü arıtma sistemlerine dair önemli bir yere sahiptir. Öyle ki sistemin düzenli bir şekilde çalışması adına kontroller yapılır. Kontroller sırasında her bir ölçüm dikkate alınır.

Yatırım maliyetlerini ekonomik seviyelere geçmek isteyenlerin tercihi bu yönde oluyor. Görüldüğü üzere debi ölçümleri tasarruf sağlamak adına önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda gelecekte yaşanılacak debi sorunlarının hızlı bir şekilde tespiti gerçekleşir. Olası debinin öngörülmesi ve çözüm önerilerinin görüşülmesi esas alınır. Tüm bu hususlara sadece ölçümler ile netlik kazandırabilirsiniz. Kontrollerini sağlayan tesisler sağlıklı ve ekonomik çalışmalara dair düzenli aralıklar ile debi ölçümlerine başvurmak zorundadır.

Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.