Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Yangın Hatlarında Su Kaçağı Olduğu Nasıl Anlaşılır

Yangın Hattı Nedir?

 Yangın hattı olası bir yangın anında yangını söndürmek için dizayn edilmiş içerisinde su bulunan genelde yüksek basınç ve debi üretebilen pompalar ile donatılmış sistemlerdir.

Yangın Hatları Kaç Çeşittir?

 Yangın hatları 2 çeşit olarak bilinmektedir;

1- Bina içi spring yangın söndürme hattı

2-Dış ortam yangın söndürme hidrant hattı

Yangın Hatlarında Su Kaçağı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 Yangın hatlarında su kaçağı olduğu nasıl anlaşılır, yangın hidrant hatları kapalı devre hatlardır bu hatlarda herhangi bir yangın dışında su tüketimi yoktur. Yangın hidrant hattında su kaçağı şüpheniz var ise öncelikle ön tespit önemlidir mesela yangın hattında kaçak var ise sisteme bağlı olan jokey pompa devamlı veya belli aralıklarla sisteme su basmaktadır. Hatta bazen jokey pompanın yetişemediği büyük kaçaklarda yangın hattına bağlı büyük pompalar devreye girmektedir.



Yangın Hidrant Hatlarında Su Kaçağı Sebepleri

 Yangın hidrant hatlarında su kaçağının sebepleri, hatlardaki yüksek basınçtan kaynaklanmaktadır. Bu hatlar genellikle mukavemeti yüksek polietilen borulardan imal edilse de, çoğu zaman ek yerlerinden veya hatta bağlı hidrantlar da su kaçakları meydana gelmektedir.

Yangın Hidrant Hattındaki Su Kaçağı Yüzeye Çıkmıyor Ne Yapmalıyım?

 Yangın hidrant hattındaki su kaçağı yüzeye çıkmıyor ise mevcut hat üzerinde var olan kaçağın dışında ikinci kaçak oluşturmamak için sisteme su basmayı bırakmamız gerekir. Genelde su kaçağı oluşunca oluştuğu yerden yüzeye çıkması beklenir fakat çoğu zaman böyle olmaz yeraltında kendine bir akar bulup oradan gider örneğin; kanalizasyon, yağmur suyu hattı vb. hatlar olabilir. Bu tip yüzeye çıkmayan su kaçaklarının tespiti için birden fazla profesyonel çözüm ve yöntem bulunmaktadır. Firmamız kesin çözüm odaklı sistemler ve yöntemler kullanarak bu tip su kaçaklarının noktasal tespitini başarılı bir şekilde yapmaktadır.



Yangın Hidrant Hattı Su Kaçağı Tespiti

 Yangın hidrant hattı su kaçağı tespiti, son teknoloji ölçüm ve tespit cihazları ile yangın hatlarında oluşan su kaçaklarını noktasal olarak tespit edilebilmektedir. Kaçağın büyüklüğü ve tesisata ait alanın büyüklüğüne göre tespit ve ölçüm cihazları ve uygulanacak yöntemler değişmektedir. Türkiye genelinde yangın hidrant kaçakları ile ilgili birçok müşterimize kesin çözümler sunmuş ve sunmaya da devam etmekteyiz.