Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Su Kayıp Kaçaklarının Azaltılması - DİSKİ

Su Kayıp Kaçaklar ile Mücadele

 İnsanların günümüz dünyasında suya ulaşması artan kuraklık ve küresel ısınma ile gittikçe daha da zorlaşmaktadır. Ülkemiz su zengini bir ülke olmamak ile birlikte son yollardaki artan kuraklık ve yanlış su kullanımından dolayı özellikle yaz aylarında ciddi su sıkıntısı yaşamaktadır. Özellikle mevcut su kaynaklarının kaynaktan kullanıcıya sorunsuz ulaştırılamaması su sıkıntısının başlıca nedenidir.  

 Mevcut su kaynağının son kullanıcıya ulaştırılırken karşılaşılan en büyük sorun fiziki su kaçaklarıdır. Fiziki su kayıpları ile mücadele su kaynaklarının korunması ve gelecekte yaşanacak su sıkıntılarının önüne geçilebilmesi için son derece önemlidir. Firmamız su kayıp kaçaklarının azaltılması konusunda kuruluşundan bugüne durmaksızın mücadele etmekte ve bu sorunu çözmeyi kendine görev edinmektedir. Amacımız su kayıp kaçakların önüne geçilerek geleceğimizin suyunu korumaktır.

Su kayıp Kaçaklarının Azaltılması

 Firmamız su kayıp kaçakların azaltılması konusunda birçok projede görev almıştır. Firmamız en son Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü(DİSKİ) bünyesinde Huzurevleri depo kademesi su kayıplarının azaltılması projesini başarıyla tamamlamıştır.

Bu proje kapsamında Huzurevleri depo kademesinde tamamen kazısız teknolojiler kullanılarak;

  • Debi ölçümleri yapılarak gece debisi analizleri yapıldı.
  • Vana çalışmaları yapılarak ön tespit çalışmaları yapıldı.
  • Noise loger çalışması ve akustik dinleme çalışmaları yapılarak çalışma bölgesinde 36 adet fiziki kaçak noktası tespit edilerek tamir edilmesi sağlandı.
  • Yapılan başarılı çalışmalar sonucunda 53 L/sn suyun boşa akması engellenerek geleceğin suyu korunmuş oldu. https://diski.gov.tr/haberler/fiziki-kacaklarla-mucadele/ )



Firmamız geleceğin suyunu korumak için durmaksızın çalışmaya devam etmekte ve suyumuzun gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görev üstlenmektedir.