Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Kanalizasyon Hat Tespiti

Kanalizasyon Hat Tespiti

 Kanalizasyon hatları hayatımızı kolaylaştıran ve yaşamın değişmez bir parçası haline gelmiştir. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları altyapı sistemlerinde önemli bir yere sahiptir. Kanalizasyon hatları atık suların özel kanallar aracılığıyla toplanıp sağlayan altyapı sistemidir. Bu kanallarda künk ya da büz adı verilen kalın borular kullanılır. Ayrıca bunların bir zarar görmesi (delinme, kırılma) sonucunda etrafa kötü koku yayılabilir. Bundan dolayı atık su hatlarının çok sağlam olması gereklidir.

 Kanalizasyon hatları ne kadar sağlam yapılsa da zamanla bu hatlarda da sorunlar meydana gelebilmektedir. Kanalizasyon hatlarında oluşabilecek sorunlara müdahale edebilmek için kanalizasyon hattının güzergahını ve derinliğini bilmek gerekir. Kanalizasyon hat tespiti oluşabilecek sorunlara ulaşmayı kolaylaştırarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlamaktadır.  

kanalizasyon-hat-tespiti-atiksu-hat-tespiti

Kanalizasyon Hat Tespitinin Önemi

 Kanalizasyon hatları günlük hayatımızda bu kadar önemli bir noktada iken genelde görmezden geliriz ve bir sorun meydana gelmeyene kadar ilgilenmeyiz. Oysa kanal hatlarının düzenli bakımları yapılmalı ve rutin olarak kontrol edilmelidir. Ve en önemlisi de kanallar yeraltından geçtiği için atık su hattının güzergahı bilinmelidir. Yeni yapılan kanal hatlarında imalat sırasında kanalizasyon hattı haritalama yapılsa da önceden imalatı yapılmış bir çok hattın güzergah ve derinliği çok az bilinmekte veya hiç bilinmemektedir.

atiksu-hatti-tespiti-kanalizasyon-hatti-tespiti

  Kanalizasyon hattı haritalama hat üzerinde bulunan kanal bacaları yardımıyla bilinse de bu eksik olacaktır. Fakat kanal menholleri çoğu zaman asfalt altında kaldığı için kaybolmaktadır. Bu sorunu çözmek için kanalizasyon hat tespiti yapmak gerekir. Herhangi bir sorun olduğunda kanal hattına müdahale etmek için kanalizasyon hat tespiti yapılmalı ve kanalizasyon hattı haritalama yapılmalıdır.

 
kanalizasyon-hatti-haritalama-atiksu-hatti-haritalama

Neden Biz?

 Prestij Grup olarak yer altı hatlarında yaşanan olumsuzluklara profesyonel çözümler sunabilmek için kurulmuş bir firmayız. Firmamız birçok profesyonel yer altı tespit hizmeti sunmakta ve bu konuda Türkiye’nin önde gelen firmalarındandır. Firmamızın vermiş olduğu hizmetler ilgili detaylara internet sitemizden ulaşabilirsiniz, sorularınız veya talepleriniz için bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır. 

 Prestij Grup olarak Türkiye’nin her noktasına hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz altyapı hizmetlerini daha detaylı incelemek için internet sitemizi ziyaret edebilir ve daha önce yapmış olduğumuz işler ile ilgili video ve fotoğrafları incelemek için sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

 Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.