Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Kanal Görüntüleme

Kanal Görüntüleme

Son teknolojinin imkanları artık her alanda kullanılıyor. Hayatı daha pratik hale getiren teknolojik ilerlemelerden kanal tespitleri de faydalanıyor. Öyle ki kanalların çatlaklarından daralmalarına kadar tüm detayların CCTV sistemleri dahilinde incelenmesi artık çok kolay.

Kanal Görüntüleme Neden Yapılır?

Kanal görüntüleme kullanım alanları saymakla bitmiyor. İlk etapta atık suların durumu ve yağmur suyu hatlarının çatlaklarını değerlendirmek adına ele alınmakta. Bunun yanı sıra görüntüleme sistemleri sayesinde:

  • Kanalizasyon hat tespiti ve kontrolleri yapılır.
  • Kanal temizliği sırasında hatların içleri değerlendirilir.

Eski kanalizasyonlarda meydana gelen her türlü sorunun tespiti için de kullanılır. Nitekim eski kanalizasyonlarda çatlaklar ve kırıklar oluşabiliyor. Her birinin tespitine dair görüntüleme sistemleri temin edilir ve kontroller gerçekleşir. Üstelik görüntüleme sistemleri sayesinde hatların son durumu dahi kaydedilir.

Kanal Görüntüleme Kayıt İşlemleri

Görüntülemenin çoğu olumsuz durumun tespiti sırasında kullanıldığı açık durumda. Gerek yeni gerekse eski kanalizasyonların incelenmesi sırasında temin edilir. Üstelik kanal görüntüleme sistemlerine tüm bu incelemelerin kaydedilmesi de söz konusudur.

Video kayıtları dahilinde her bir kanalın durumunu değerlendirmekte zaman kaybetmezsiniz. Özellikle de kırılma veya büzülme gibi her türlü sorun tespit edilir. Noktasal tespit üzerine çözüm önerilerine geçilir. En uygun çözüm önerilerine karşı sorunların giderilmesine özen gösterilir. Noktasal tespitten kaynaklı çözümün pratik ve daha ekonomik olması da kaçınılmaz hale gelir.

Kanal Görüntüleme Teknolojisi Nasıl?

Son teknolojinin kanalizasyon tespitinde de ele alındığı açık durumda. Öyle ki kanalların son durumunu merak edenler özel kameralara sahip olan kanal görüntüleme imkanlarından faydalanıyor. Bu özel teknolojiye dair:

  • Siyah – beyaz ve renkli görünümlere yer verilebiliyor.
  • 45 metreye kadar uzun olan boruların tespitinde kullanılabiliyor.

Büyük çaplarından kaynaklı olarak her türlü kanalın değerlendirilmesi mümkün hale gelir. Gerek kanal içindeki çökmelerin gerekse kırılmaların hızlı bir şekilde tespitine yer verilir. Direk olarak noktasal tespitlerin gerçekleşmesine dikkat edilir. Bunun üzerine çözüm yollarına geçilir ve noktasal olarak gerçekleşmesi sağlanır. Tüm kanalın çözüme dair yıkılmasına gerek kalmaz. Noktasal tespit ve çözüme dair işlemlere geçilir.

Kanal Görüntüleme Nasıl Gerçekleşir?

Kanal görüntüleme için öncelikle hatlar belirlenir ve krokiler üzerine işlenir. Özenle hazırlanan krokiler eşliğinde başlama noktasının belirlenmesine özen gösterilir. Bu şekilde görüntülemede kullanılan araçların gönderilmesi esas alınır. Araçlar:

  • Geniş boru hatları ile uzun mesafeleri dahi görüntüler.
  • 360 derece döndüğü için her türlü alan kontrol edilir.

Üstelik görüntüleri sadece değerlendirmekle kalmaz her birin kayıt etmeniz de mümkün hale gelir. Kayıt üzerine kırılmalar ve çatlaklar ne boyutta değerlendirmeye alırsınız. Aynı zamanda kanal içinde meydana gelen çökmelerin de hızlı bir şekilde değerlendirilmesine yardımcı olur. Bu şekilde yine krokilere sorunlu bölgelerin işaretlenmesine dikkat edilir. Yine krokiler eşliğinde çözüm yollarına geçilir be noktasal olarak problemin ortadan kalması sağlanır.

Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.