Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Kablo Boru Tespiti

Kablo Boru Tespiti

 Kalabalıklaşan dünyamız ile birlikte hayatımıza giren birçok hizmetin altyapısı yeraltından bizlere ulaşmaktadır. Dünya nüfusu arttıkça altyapılarımızda aynı oranda hatta gün geçtikçe dünya nüfusundan daha fazla oranda artmaktadır. Bu artıştan dolayı yeraltında karmaşık bir altyapı ağı oluşmakta ve gün geçtikçe daha da karmaşık bir hal almaktadır. Bu karmaşıklığın meydana çıkardığı en büyük sorun ise bu altyapılar da sorun çıktığında müdahale etme sıkıntısıdır.

 Yeraltında bulunan kablo ve borular güzergah ve derinlikleri bilinmediği takdir de bir sorun oluştuğunda müdahale etmek çok zorlaşacaktır ve buda hem maliyet hem de zaman kaybına neden olacaktır. Bu sorunu ortadan kaldırmanın yolu ise kablo boru tespiti yapmaktır. Yeraltı kablo boru tespiti ile kablo ve boruların güzergah ve derinlikleri noktasal olarak belirlenir ve böylece bir sorun çıktığında müdahale etme daha kolay olacaktır. Yeraltı kablo boru bulma ile yapılacak kazılar hem daha güvenli hemde daha ekonomik olacaktır.

 Sadece çeşitli kazılarda değil, aynı zamanda kanalizasyon boruları, su boruları ve kabloların döşenmesinde yer alan kazı işleri, yer altı tesislerine zarar verme riskini de taşır ve bu da tehlikeli kazalara neden olabilir. Kaza riskini sınırlamak için, mevcut yeraltı ekipmanlarının yerinin belirlenmesini içeren bir takım önlemler alınmalıdır. Bu önlemler kablo boru tespiti ile gerçekleştirilebilir.

kablo-boru-tespiti-yeralti-kablo-boru-bulma

Kablo Boru Tespiti Neden Önemlidir

  • Altyapı kazı çalışmaları esnasında enerji hatlarına zarar verilmesi önlenir
  • Altyapı hizmetlerinde yaşanması olası aksaklıklar ve kaynak israfının önlenmesi, altyapıdaki karmaşıklığın giderilmesi sağlanır
  • Kablo boru tespiti ile altyapı kazı çalışmalarında mevcut diğer altyapı hatlarına zarar vermeden çalışma ortamı sağlanır
  • Yeraltında bulunan tüm kablo/boru hatlarının (kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu hatları, elektrik hatları, telekomünikasyon hatları, doğal gaz hatları vb.) coğrafi konum bilgilerini sayısal ortama aktarılması sağlanır
  • Yeraltı kablo boru tespiti ile saha çalışmalarında yanlış yerlerin kazılması engellenerek hem maliyet hem de zaman kazancı sağlanır.
yeralti-kablo-boru-bulma-yeralti-kablo-boru-tespiti

Çelik Boru Tespiti

 Çelik boru hatları altyapı hizmetleri veren tesisler içerinde büyük bir yer tutmaktadır. Çelik boru hatları içme suyu, doğal gaz, kanalizasyon, jeotermal hatlar, endüstriyel proses hatları gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Ve bu hatların güzergah ve derinliğinin bilinmesi son derece önemlidir. Çelik boru tespiti ile bu hatların güzergah ve derinliği noktasal olarak belirlenebilir. Özellikle doğalgaz gibi yüksek riskli hatlarda çelik boru tespiti çok önemli bir yere sahiptir. Bu tür hatlar da meydana gelebilecek en küçük bir arıza veya kazalar ölümcül sonuçlar doğurabilme ihtimali çok yüksek olduğundan dolayı çelik boru tespiti hayati öneme sahiptir.

celik-boru-tespiti-celik-boru-bulma-celik-boru-guzergahi-tespiti

Neden Biz?

 Prestij Grup olarak yer altı hatlarında yaşanan olumsuzluklara profesyonel çözümler sunabilmek için kurulmuş bir firmayız. Firmamız birçok profesyonel yer altı tespit hizmeti sunmakta ve bu konuda Türkiye’nin önde gelen firmalarındandır. Firmamızın vermiş olduğu hizmetler ilgili detaylara internet sitemizden ulaşabilirsiniz, sorularınız veya talepleriniz için bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır. 

 Prestij Grup olarak Türkiye’nin her noktasına hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz altyapı hizmetlerini daha detaylı incelemek için internet sitemizi ziyaret edebilir ve daha önce yapmış olduğumuz işler ile ilgili video ve fotoğrafları incelemek için sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

 Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.