Dünyanın Suyunu Kurtarıyoruz
Debi Ölçüm

Debi Ölçüm 

 Herhangi bir kesitten birim zamanda geçen akışkan hacmine debi denir.

 Debi ölçümü içme suyu, drenaj, atık sular, petrol ürünleri, kimyasal kirletici olmayan her türlü sıvının bir boru içinde basınç etkisiyle sahip olduğu debi miktarının doğru bir şekilde ölçülmesidir. Debi ölçüm hizmeti işleminde, ölçme cihazı ve yöntemin seçiminde başta cihazın hassasiyeti, ölçülen sıvının cinsi olmak üzere pek çok etken rol oynar. Bu sebeplerle debi ölçüm hizmeti yapılabilmesi için hem tecrübeli personele, hem de teknolojik cihazlara sahip olmak gerekmektedir. Her noktadan debi ölçümü yapmak çok zor olduğundan dolayı debi ölçüm noktası çok iyi hesaplanmalı ve ondan sonra debi ölçüm hizmeti verilmelidir.

debi-olcum-hizmeti-debi-olcumu-debi-olcum

Debi Ölçüm Hizmeti Amacı

 Debi ölçümü hizmeti ile boru içerisinden veya açık kanal içerisinden geçen akışkanın, boruya ve boru içerisinden geçen sıvıya herhangi bir zarar vermeden, akışkan hızı, debisi, yönü, seviyesi ve ölçüm esnasında geçen toplam sıvı miktarının hızlı ve hassas bir şekilde ölçülmesi amaçlanmaktadır.

 Bu sayede ölçülen akışkanın kullanım miktarı veya hatta varsa bir sızıntı debi ölçümü sayesinde kolaylıkla belirlenebilecektir. Böylece sorun görülmesi halinde anında müdahale edilebilecektir. Veya akışkanın kullanım miktarı belirlenerek kontrol altına alınabilecektir. Ayrıca debi ölçümü sayesinde boru veya açık kanaldan geçen akışkanın miktarı belirlenerek hattın veya akışkanın ilerleyen dönemlerdeki kapasiteye oranı hesaplanarak master plan hazırlanabilir. Özellikle yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının gelecekteki nüfus artışına yeterliliğini hesaplama da debi ölçüm hizmeti çok önemli rol oynamaktadır.

acık-kanal-debi-olcum-hizmeti-atıksu-debi-olcum-hizmeti

Debi Ölçüm Hizmetinde Kullanılan Ekipmanlar

Debi ölçümü debimetre adı verilen teknolojik cihazlarla yapılır. Debimetre boruya veya açık kanallarda sıvının içerisine yerleştirilen ölçüm sensörleri ve kontrol ünitesinden oluşmaktadır. Kapalı boru hatlarında kullanılan debimetreler sensörler yardımıyla boru içerisinde geçen sıvının debisini ölçer. Açık kanallarda kullanılan debimetreler kullanılan sensörler yardımıyla hem sıvının debisini ölçer hem de sıvının seviyesini ölçer.

debi-olcum-hizmeti-ultrasonik-debimetre-debi-olcumu

Neden Biz?

 Prestij Grup olarak yer altı hatlarında yaşanan olumsuzluklara profesyonel çözümler sunabilmek için kurulmuş bir firmayız. Firmamız birçok profesyonel yer altı tespit hizmeti sunmakta ve bu konuda Türkiye’nin önde gelen firmalarındandır. Firmamızın vermiş olduğu hizmetler ilgili detaylara internet sitemizden ulaşabilirsiniz, sorularınız veya talepleriniz için bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır. 

 Prestij Grup olarak Türkiye’nin her noktasına hizmet vermekteyiz. Verdiğimiz altyapı hizmetlerini daha detaylı incelemek için internet sitemizi ziyaret edebilir ve daha önce yapmış olduğumuz işler ile ilgili video ve fotoğrafları incelemek için sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

 Detaylı bilgi için sitemizdeki iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.